De 10 meest unieke kampeerervaringen in Nederland

Slapen naast een boerenbedrijf waar de koeien langs je kampeerplek lopen en waar je een geweldig uitzicht hebt over het weiland. Dan is een boerderijcamping de beste keuze voor jou om er even tussen uit te gaan. Kamperen tussen de koeien en alpaca’s biedt een rustige en natuurlijke omgeving, weg van de drukte van de stad. Het geluid van de dieren, de open ruimte en het aaien van de dieren dragen bij aan een gevoel van ontspanning. Ook zijn deze kampeerplekken vaak op grote stukken land, dus ze bieden veel ruimte en privacy in vergelijking met traditionele campings.


Enkele voorbeelden van boerderijcampings:


Kamperen op een vlot

Eén van de ervaringen die absoluut niet mag ontbreken op je bucketlist is overnachten op een kampeervlot! Terwijl je rustig op het water dobbert, ver weg van alle drukte, kom je helemaal tot rust. Je wordt omringd door het gezang van vogels en het zacht wiegende riet. De zonsondergang heb je nog nooit zo prachtig gezien. Kun je het je al voorstellen?



Dit deze unieke plek waar je kunt overnachten op een kampeervlot!


Slapen tussen de dieren

Slapen tussen de dieren op een boerderijcamping is een bijzondere ervaring die je onderdompelt in het boerenleven en je een unieke verbinding met de natuur geeft. Stel je voor: je wordt wakker van het zachte geluid van koeien die grazen, het kraaien van de haan die de nieuwe dag aankondigt, en het vrolijke geblaat van schapen in de verte.


Dit idyllische tafereel zorgt voor een rustgevende start van de dag. 
Kamperen tussen de dieren betekent dat je direct betrokken kunt zijn bij het dagelijkse leven op de boerderij. Je kunt helpen met het melken van de koeien, het voeren van de kippen en het verzorgen van de geiten. Voor kinderen is dit niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Ze leren waar hun voedsel vandaan komt en ontwikkelen respect voor dieren en de natuur. 



Verblijf op deze campings en slaap letterlijk tussen de dieren!


Gekke kampeerplekken

Hou je ervan om op de meest gekke en bijzondere plekken te slapen? Zo kan je slapen in een oude helikopter, een vliegtuig, een omgebouwde school bus of in een drakenei. 



Hieronder staan campings waar je een unieke ervaring kan beleven:


Amerikaanse schoolbus


Duin campings

Kamperen in de duinen is een unieke ervaring waarbij je helemaal opgaat in de natuur. Je tent opzetten tussen het zand en het helmgras, met het geluid van de golven op de achtergrond, biedt een rustgevende en avontuurlijke sfeer. Geniet van lange strandwandelingen, prachtige zonsondergangen en de frisse zeelucht. Kamperen in de duinen is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.



Enkele voorbeelden van duincampings:


Yurt tent. Wat is dat?

Slapen in een yurt tent is een bijzondere kampeerervaring die je meeneemt naar de tradities van de Mongoolse nomaden. Deze ronde tenten, vaak gemaakt van hout en vilt, bieden een knusse en gezellige sfeer. De ruime binnenkant is meestal comfortabel ingericht met bedden, tapijten en een houtkachel voor de koudere nachten. De yurt's stevige constructie zorgt voor een veilige en warme schuilplaats, zelfs in ruigere weersomstandigheden. Slapen in een yurt geeft je een unieke verbinding met de natuur, terwijl je toch geniet van comfort en gezelligheid. Het is een perfecte mix van avontuur en luxe.



Hieronder een aantal voorbeelden waar ze te vinden zijn:


Yurt tent van buiten


Yurt tent van binnen


Aan het water

Camping It Wiid in Friesland biedt een unieke en serene kampeerervaring aan de oevers van het meer in Nationaal Park De Alde Feanen. Hier kun je echt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur terwijl je je camper, caravan of vouwwagen naast het water parkeert. It Wiid is bijzonder vanwege de uitstekende mogelijkheden voor watersport. De camping ligt aan het water en heeft directe toegang tot meren en kanalen, ideaal voor zeilen, kanoën, vissen en varen. Ook zijn er veel kampeerplekken direct aan het water, vaak met eigen aanlegsteiger. Dit maakt het eenvoudig om met je eigen boot te komen of ter een plaatse een boot te huren. 



Kamperen aan het water


Varen langs de kampeerplekken


Tipi tent

Tipi-tenten zijn geïnspireerd door de traditionele tenten van de Noord-Amerikaanse indianen. Ze bieden een authentieke en culturele kampeerervaring. De iconische kegelvormige structuur van een tipi en de mogelijkheid om deze te decoreren met kleurrijke stoffen en decoraties maken het een visueel aantrekkelijke kampeeroptie. Bij Jan Klaassen Dromenland Kindercamping is het mogelijk om in een tipi tent te slapen!


Tipi-tent buiten


De Hoge Veluwe

Kamperen op de Veluwe is een must voor iedereen die van de natuur houdt. Beleef de stilte, de ruimte en de gevarieerde landschappen die dit schitterende gebied kenmerkt. De Veluwe is het op één na grootste natuurgebied van Nederland. Je kunt er eindeloos wandelen door de bossen, over de heidevelden en door de zandvlakten. En misschien spot je ook nog eens wilde dieren zoals zwijnen en herten.
 


Enkele suggesties van campings in De Hoge Veluwe:


De boom in!

Overnachten in een echte boomtent? Dat kan bij De Hertshoorn in Garderen! Hier staan drie boomtenten waar je met maximaal vier personen een unieke ervaring kunt beleven. Deze groene, druppelvormige tent is erg simpel ingericht met weinig comfort, maar ze moeten het hebben van de sfeer die erbij komt kijken als je in deze tent slaapt. Wie zou hier nou niet willen overnachten?




Reacties op "De 10 meest unieke kampeerervaringen in Nederland"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Plaats een reactie - KampeerKenner

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.